KompoZer logo  Husk metatags

Før du uploader dine sider, er det en god ide at udfylde metatags. Metatags bruges især af søgemaskiner til at ordne sider og skrives ind i din sides "hoved", altså en del af siden, der ikke er synlig. De vigtigste metatags er titel, beskrivelse og nøgleord. Titel, fordi det altid er titlen, der står øverst i en søgning, derefter en kort beskrivelse af indholdet på din side, det står ofte lige under titlen i en søgning. Nøgleord er de ord der er betegnende for din side og dem som du kan forestille dig folk skriver i en søgning.

Metatags for denne side kunne se sådan ud:

Titel: Husk metatags - Hjemmesider med KompoZer
Beskrivelse:       Før du uploader dine sider, er det en god ide at udfylde metatags. Metatags bruges især af søgemaskiner til at ordne sider...
Nøgleord: metatags, søgemaskiner, titel, beskrivelse, nøgleord

Du kan skrive metatags ind i din side ved at gå til Menulinjen -> Format -> Page Title and Properties...

Page Properties

Kompozer er begrænset til titel og beskrivelse, så nøgleord skal skrive ind i selve koden, ved at trykke på fanebladet "Source" i redigeringsvisnings-værktøjslinjen nederst.


Metatags i Source View

Her har jeg tilføjet metatagget for nøgleord:   <meta name="keywords"  content="metatags, søgemaskiner, titel, beskrivelse, nøgleord"> Mine nøgleord er tilføjet efter content=" og markeret med rødt.

Videre til:  Upload dine sider